Entry-header image

Rólunk

Ismereje meg Eger város szívében fekvő Apartmanjainkat és magát a nem csak történelméről híres várost Egert.

Apartman házunk Eger belvárosának szívében fekszik, a Dobó tértől pár lépésre, a Széchényi utca 14. szám alatt.

Üdvözöljük az Uránia Apartman Eger-ben

Apartman házunk Eger belvárosának szívében fekszik, a Dobó tértől pár lépésre, a Széchényi utca 14. szám alatt.

2020 februárjában nyílt meg a 100 éves Uránia Mozi fölött található, régi polgári lakásokból kialakított szálláshely, amely teljes felújítás során nyerte el mai formáját. Minden apartmanunk klimatizált! A régi értékek megőrzése mellett fontosnak tartottuk, hogy létrehozzunk egy olyan különleges szálláshelyet, amely a mai modern kor igényeinek is megfelel.

Fedezze fel apartmanjainak!

Apartmanjaink

Apartman házunk Eger belvárosának szívében fekszik, a Dobó tértől pár lépésre, a Széchényi utca 14. szám alatt.

2020 februárjában nyílt meg a 100 éves Uránia Mozi fölött található, régi polgári lakásokból kialakított szálláshely, amely teljes felújítás során nyerte el mai formáját.  A régi értékek megőrzése mellett fontosnak tartottuk, hogy létrehozzunk egy olyan különleges szálláshelyet, amely a mai modern kor igényeinek is megfelel.

A város hangulata egyszerre hősies és lenyűgöző, bájos és barátságos.

Eger Történelme

Eger gazdag műemlékekben, templomok, zsinagógák, továbbá múzeumok, galériák, kulturális intézmények, pompás látnivalók várják a látogatókat.

Eger megyei jogú város, Heves megye és az Egri járás székhelye. Eger ezeréves városának városképe hosszas fejlődés után alakult ki. A barokk formavilága, a középkori török emlékek jellegzetes építészetet teremtettek itt.

A város hangulata egyszerre hősies és lenyűgöző, bájos és barátságos. A sok évszázados múltra visszatekintő Egri vár sugározza a hazafiasság és a bátor kiállás üzenetét. A város fejlődésében meghatározó szerepe volt a papságnak, iskolákat, közösségi épületeket, kórházat építettek. A Líceumban található Főegyházmegyei Könyvtárat is Eszterházy Károly püspök alapította.

A város a Mátra és a Bükk hegység között folyó Eger patak völgyében a Bükk nyugati lábánál húzódó dombvidéken fekszik. Tengerszint feletti magassága 180 méter, keleti oldalán emelkedik az Eged és a Várhegy, melyek a Bükk délnyugati nyúlványát alkotják.

Eger török kézre kerülése után 91 évig a oszmán birodalom része és egy vilájetnek (közigazgatási egység) a központja lett. A város 1687 decemberében szabadult fel a török uralom alól.

Eger életében a XVIII. század a virágzás, a fellendülés időszaka volt. Eger püspökei, különösen Barkóczy Ferenc és Eszterházy Károly, akik kialakították Eger ma is látható barokk városképet.